czujnik po sprzęgłem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bouli
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 739

czujnik po sprzęgłem

hehe, a ja w to miejsce zaadaptowałęm podstawkę na 2 napoje z MacQpy, wchodzi idealnie na wcisk
    gdyby komuś chciało się to wykonać z jakiegoś tworzywa sztucznego to byłaby rewelacja (biorę od razu 1 szt.) :diabelski_usmiech
    Bouli
    Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
    Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
    Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
  • mlody
    Ambiente
    • 2005
    • 117

czujnik po sprzęgłem

Mam pytanie ostatnio przez przypadek wyrwałem czujnik od sprzęgła ale nic się niedzieję???? do czego to służy??????

Komentarz

• RomanS
      Elegance
      • 2004
      • 804

A były do niego podłączone jakieś przewody ? Bo jak nie to może to był zapasowy !
      Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• mlody
        Ambiente
        • 2005
        • 117

były kostka wchodzi z napięciem bo sprawdzałem ze 3 albo 4 przewody w kostce

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

To jest pewnie czujnik jak masz tempomat. Po nacisnieciu sprzegla ma wylaczyc tempomat. Tak samo robi po nacisnieciu hamulca.
          Dodatkowo, nie wiem czy on nie zmieniejsza momentu obrotowego na czas zmiany biegu, ale to chyba by bylo za madre :wink:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• krzy
            Drive
            • 2004
            • 44

Zamieszczone przez Maicroft
            To jest pewnie czujnik jak masz tempomat. Po nacisnieciu sprzegla ma wylaczyc tempomat. Tak samo robi po nacisnieciu hamulca.
            Dodatkowo, nie wiem czy on nie zmieniejsza momentu obrotowego na czas zmiany biegu, ale to chyba by bylo za madre :wink:
            To dodatkowo to fakt a tempomat jest w mało której na etapie fabrycznym więc by tego nie było!

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Ale po wlozeniu tempomatu, czyli samej tej dzwigni oraz wlaczeniu go w komputerze on w pelni dziala, a wiec korzysta z czujnikow juz wbudowanych.

Trzeba by bylo kogos spytac, kto dolozyl tempomat co dzieje sie przy wlaczonym tempomacie w momencie nacisniecia sprzegla. :idea:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• krzy
                Drive
                • 2004
                • 44

po wciśnięciu pedału sprzęgła, hamulca tempomat się wyłącza

Komentarz

Pracuję...